PZU Prof. Dr. Bogoev

Насловна За нас

Добредојдовте во приватната клиника ПЗУ „Проф.Д-р Богоев“

Приватната здравствена установа „Проф. Д-р Богоев” e основана во 2015 г. како врвна специјалистичка и субспецијалистичка организација која се занимава со дијагностика, третман и следење на состојби и заболувања од областа на интерната медицина, ендокринологијата и метаболните нарушувања.

Ординацијата е под контрола и надзор на Проф. Д-р Милчо Богоев, најстариот ендокринолог во Република Македонија, со најголемо искуство од областа на дијабетесот и ендокринологијата. Доц. Д-р Ксенија Богоева Костовска е доктор на науки, специјалист по интерна медицина, посебно насочена кон ендокринологијата.

]

Запознајте го нашиот тим

Ние сме тука за Вас!

Проф. д-р Милчо Богоев

Проф. д-р Милчо Богоев

Најстариот ендокринолог во Република Македонија, со повеќе од 45 г искуство од областа на дијабетесот и ендокринологијата.

Доц. д-р Ксенија Богоева Костовска

Доц. д-р Ксенија Богоева Костовска

Доктор на науки, специјалист по интерна медицина и ендокринологија, особено насочена кон ултразвучни скрининг прегледи.

Сања Ефтимова

Сања Ефтимова

Медицинска сестра со искуство насочено кон негата на пациентите и нивна обукаво грижата за дијабетесот.

Зошто клиентите нѐ избираат нас

Во ординацијата “Проф. Д-р Богоев” се извршуваат специјалистички прегледи и третман следниве болести и состојби:

• Лекување на шеќерна болест тип 1, тип 2, како и дијабетичните компликации
• Дијагноза и превенција на дијабетесот
• Дијагностика и следење на дијабетично стопало
• Едукација на болни од дијабетес преку курсеви и пишани препораки
• Водење на трудници со дијабетес
• Инсипиден дијабет
• Посебна едукација и превенција на дебелината
• Совети за диета
• Дијагностика на болестите на хипофизата (посебно нарушувања на секрецијата на пролактин, хормон на раст)
• Дијагностика и лекување на болестите на тироидеата
• Дијагностика на паратироидеите, како и нарушувања на метаболизмот на калциум
• Дијагностика и третман на болестите на надбубрежните жлезди (кора и медула)
• Нарушувања на функцијата на тестисите, како и генетски аномалии на полот
• Третман на остеопороза
• Полицистични јајници и влакнетост кај жени
• Подготовка на жени за оплодување и In Vitro инсеминација