PZU Prof. Dr. Bogoev

Насловна Услуги

ПЗУ Ординација Проф. Д-р Богоев на своите пациенти им ги нуди следниве услуги:

• Општ интернистички преглед
• Електрокардиограм (ЕКГ) и интерпретација
• Ултразвук на тироидеа
• Доплер на периферна циркулација
• Виброметрија
• Офталмоскопија (Преглед на очно дно)
• Одредување на БМИ совет за диета
• ОГГТ тест
• Одредување на гликемија
• Одредување на кетони
• Лекување на шеќерна болест тип 1, тип 2, како и дијабетичните компликации
• Дијагноза и превенција на дијабетесот
• Едукација на болни од Дијабетес мелитус
• Дијагностицирање и водење на трудници со дијабетес мелитус
• Дијагностика на болестите на хипофизата (посебно нарушувања на секрецијата на пролактин, хормон на раст)
• Дијагностика и лекување на болестите на тироидеата
• Дијагностика и третман на паратироидните жлезди
• Дијагностика и третман на болестите на надбубрежните жлезди (кора и медула)
• Дијагностика и третман на нарушувања на функцијата на тестисите и репродуктивни пореметувања кај мажи
• Орхидометрија
• Третман на остеопороза
• Третман на полицистични јајници и влакнатост кај жени
• Подготовка на жени за оплодување и In Vitro инсеминација